JO15-1 strijdend ten onder in Haaksbergen

JO15-1 trad deze zaterdag in Haaksbergen aan tegen Bon Boys JO15-2. Door personele problemen moest weer een beroep worden gedaan op Julian van JO13-1, die vorige week ook al uitstekend inviel tegen RKZVC. Nadat in de warming-up ook nog keeper Teun geblesseerd uitviel, moest er geïmproviseerd worden en werd de opstelling enigszins omgegooid.

Twenthe startte de wedstrijd nog goed, want na vier minuten kwam een afgeslagen bal voor de voeten van Senne, die niet twijfelde en van buiten de zestien prachtig binnenschoot. Dat was wel één van de weinige wapenfeiten in de eerste helft. Twenthe was onrustig, won weinig duels en werd teruggedrongen. Dat resulteerde in de tiende minuut in de gelijkmaker. De organisatie was na een corner ver te zoeken, en volledig vrijstaand schoot Bon Boys binnen.

Na slap ingrijpen op de achterlijn lag een kwartier later ook de 2-1 voor de thuisploeg erin. Vlak voor rust kreeg JO15-1 nog een mentale dreun te verwerken, toen de 3-1 uit een rebound werd binnengetikt.

In de rust werd aangegeven dat de tweede helft veel beter moest, en dat ook op de beleving wel wat aan te merken viel. De tweede helft begon goed, en door meer druk te zetten kreeg Twenthe de overhand. 5 minuten na rust ging de bal na hands op de stip, en Stein schoot de penalty koelbloedig binnen, 3-2.

Ondanks de druk die de tricolores bleven houden, viel de goal aan de andere kant. Nadat niet vol het duel werd aangegaan op randje zestien, kon de aanvaller eenvoudig binnenschieten. Een uiterste poging van Nick om dat te voorkomen, mocht niet baten. Het resulteerde er zelfs in dat hij geblesseerd naar de kant moest. Met nog ruim 10 minuten te gaan ging Twenthe alles of niks spelen.

Vrij snel daarna maakte Stein met een prima actie de aansluitingstreffer, 4-3. Ondanks enkele kansen, en zelfs corners waarbij invalkeeper Thijmen mee naar voren ging, viel de gelijkmaker helaas niet meer.

De jongens kunnen terugkijken op een matige eerste, maar hele goede tweede helft, waarin ze hebben gevochten voor wat ze waard zijn. Helaas zonder resultaat, waar een puntje zeker verdiend zou zijn. Volgende week is JO15-1 vrij, waarna een week later de competitie hervat wordt tegen SV Delden, dat nog geen punt heeft verloren.

Bericht geplaatst op zaterdag 12 oktober 2019 om 16:09u12-10-2019 @ 16:09u | Link