vv Twenthe 8 aan de macht

Het had er niet veel aan gescheeld of vv Twenthe 8 was dit jaar niet eens aan de competitie begonnen, omdat de selectie niet breed genoeg was. Gelukkig sloten voor de competie begon Ruben Peters, Mark Morsink, Wayne Marshall en Rutger Spies aan daardoor waren er genoeg jongens en kon de competitie beginnen. Het begon allemaal uit in Beckum bij TVO 4 waar met 7 - 1 gewonnen werd, een week later thuis tegen Markelo werd het zelfs 10 - 1 waardoor we na 2 wedstrijden aan de leiding gingen in onze klasse.

Toen hadden Jeroen Ebeltjes en ik in de gaten dat een eventueel kampioenschap dit jaar wel tot de mogelijkheden behoorde. We zijn met de jongens bij elkaar gaan zitten en hebben voorgelegd om dit jaar voor resultaat te gaan, er werd door de meeste jongens nog een beetje lacherig over gedaan maar iedereen vond het goed. De wedstrijd erop verloren we gelijk de eerste 2 punten omdat Tim Roetgerink (ook wel heethoofdje genoemd door de jongens van Omhoog 6) het voor mekaar kreeg om na 15 minuten al een rode kaart te pakken. Maar mede dankzij een sterk optreden van Fabian Plat waren we in staat om achterin de 0 te houden, en omdat we nauwelijks op de helft van Omhoog kwamen stond er na 90 minuten een 0-0 op het scorebord.

Dat vv Twenthe 7 onze grootste concurrent zou worden hadden we meteen in het begin al in de gaten, en doordat wij de week erop een vrij programma had zou vv Twenthe 7 in Enter al gelijk de koppositie van ons over kunnen nemen. Ondanks enkele grote kansen in de laatste minuut aan de kant van vv Twenthe 7 stond het na 90 minuten 2 - 2 en liep ook het 7e al gelijk tegen verliespunten op.

De volgende twee wedstrijden tegen WVV 4 en GFC 4 werden door ons gewonnen, zij het met het nodige geluk. Willem Overbeek schoot tegen WVV 4 in de laatste minuut de winnende treffer binnen. Toen op 31 oktober stond de eerste kraker op het programma, uit tegen vv Twenthe 7. Vooraf was de spanning door beide ploegen goed opgebouwd, en was het afwachten welke ploeg het beste uit de startblokken kwam. Dat was vv Twenthe 8 want dankzij een goed ingekopte corner van Willem Overbeek en een wereldgoal van Fabian Plat stond het na 20 minuten spelen 0 - 2. Vlak voor rust wist Tim Morsink namens het 7e nog wat terug te doen en gingen we rusten met een 1 - 2 voorsprong. Na rust was het voornamelijk vv Twenthe 7 dat de grotere kansen kreeg, maar voornamelijk Ronny Linthorst kreeg de bal er niet in, en dan zul je altijd zien dat die aan de andere kant valt. Een goed uitgevoerde counter van Tim Roetgerink leverde de 1 - 3 op en de wedstrijd leek gespeeld, het werd in de laatste minuten nog wel even spannend toen Willem Overbeek een vrije trap van Niels Rikkerink in eigen goal kopte maar we wisten de voorsprong vast te houden en de overwinning was een feit.

Door het vroege winterse weer werden er voor de winterstop uiteindelijk nog maar 2 wedstrijden gevoetbalt. Eerst uit tegen Bentelo 4, waar we ternauwernood wisten te winnen. Zoals wel vaker was de alcohol de avond ervoor onze grootste tegenstander, en mogen we John Westerik dankbaar wezen dat hij die zondagochtend om half 9 zijn telefoon opnam en bereid was om naar Bentelo te rijden om met ons mee te kunnen voetballen. Een week later thuis tegen Rood Zwart 6 was het Tim Morsink (ook `s ochtends gebeld) die ons met 3 goals een eind op weg hielp naar de 4 - 1 overwinning.

Na de winterstop begon de competitie met een uitwedstrijd tegen Delden 4, achteraf gezien de andere grote concurrent. Nadat we in de eerste helft met 0 - 1 achter waren gekomen, schoten we na de rust uit de startblokken en dat resulteerde in een paar grote mogelijkheden. De bal wilde er echter niet in. In de 60ste minuut was het dan toch zover, Jeroen Ebeltjes werd neergehaald in de 16 en de scheids kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Jasper ter Weele, de vaste man voor de penalty’s, miste niet en de stand was weer gelijk. Twenthe 8 bleef genoeg kansen creëren en nadat Willem Overbeek een kwartier voor de tijd de bal tegen de paal schoot was good old Jeroen Ebeltjes er als de kippen bij om in de rebound de 1-2 in de netten te schieten. sv Delden 4 drong daarna nog aan maar kon de gelijkmaker niet meer forceren. In de 93ste minuut werd het nog spannend toen de bal, na een overtreding van Tom Heijmer, ook voor sv Delden 4 op de stip ging. Maar mede dankzij een fantastische redding van Martijn van Coeverden ging de bal er in eerste instantie niet in, in de rebound vloog de bal er wel in maar stond een speler van sv Delden 4 hinderlijk buitenspel en werd de goal afgekeurd. Ook deze wedstrijd was dus in een overwinning omgezet, en doordat vv Twenthe 7 na de winterstop 2x onderuit ging tegen respectievelijk Bentelo 4 en Delden 4 stonden wij opeens 8 punten los.

Echter lieten wij ook punten liggen uit in Enter tegen Enter 6, ondanks dat we door Jeroen Berkers nog op een 1 - 2 voorsprong waren gezet vlak voor tijd was het Ronald Morsink die om onbegrijpelijke reden de bal met zijn handen het veld uitsloeg. Dit terwijl hij in het 16 meter gebied stond! De scheidsrechter kon niet anders dan een penalty geven en deze werd benut door een speler van Enter 6 waardoor de wedstrijd eindigde in een 2 - 2. De wedstrijden die daarop volgden tegen WVV 4, GFC 4 en sv Omhoog 6 werden gewonnen met 7-2, 1-9 en 5-4 en vooral Willem Overbeek en Jeroen Ebeltjes waren uitermate productief in deze wedstrijden.

En toen stond alweer de kraker tussen vv Twenthe 7 en vv Twenthe 8 op het programma, en doordat wij de jongens van het 7e het hele jaar door op onze vorige overwinning hadden gewezen (voornamelijk Fabian Plat kon er wat van) waren de jongens van het 7e tot het bot toe gemotiveerd om te winnen. En dat zag je terug in de wedstrijd. Wij kwamen er namelijk niet aan te pas, en dankzij Mark Wessels en Tim Morsink stond het al vlug 0 - 2 voor het 7e, Tim Roetgerink wist voor rust nog wat terug te doen en bracht met 1 - 2 de spanning nog enigszins terug in de wedstrijd. Direct na rust was het echter Mark Wessels die wederom scoorde voor het 7e en ze op een 1 - 3 voorsprong bracht. Toen knapte er wat bij Tim Roetgerink en na een grove overtreding mocht hij vertrekken en moesten wij verder met 10 man. Dit was een kansloze missie aangezien we met 11 man al nauwelijks aan te pas kwamen. Zelfs Ronny Linthorst wist nu te scoren tegen ons en zette de 1 - 4 uitslag op het scorebord. Onze eerste nederlaag in de competitie was een feit.

De week erop thuis tegen Bentelo 4 werd er met ruime cijfers gewonnen (8-0) en bleven wij de lijst aanvoeren, vervolgens moest er de 2e paasdag gevoetbalt worden uit tegen Markelo 7 en voordat iedereen het goed en wel besefte stond er een 2 - 0 voorsprong op het scorebord in het voordeel van Markelo 7. Dankzij 3 goals van Willem Overbeek en goed keeperswerk door Jeroen Ebeltjes wisten we in de 2e helft alsnog de 3 punten mee terug naar Goor te nemen en waren door het oog van de naald gekropen.

Op de dag na Koninginnedag stond de wedstrijd thuis tegen Enter 6 op het programma, vooraf nog wel gezien als een zware wedstrijd maar werd toch redelijk eenvoudig gewonnen met 7 - 1. Doordat Fc Twente in de bekerfinale stond werd de wedstrijd thuis tegen Delden 4 verplaatst van zondag 8 mei naar zaterdag 7 mei. We begonnen sterk en kwamen al vlug op 1 - 0 voorsprong, daarna begonnen we echter slap te voetballen en dat resulteerde direct na rust in 2 goals van Delden 4. Er werd nog wel geprobeerd om de gelijkmaker te forceren maar dat wou niet meer lukken, in de laatste minuut kregen we zelfs nog een penalty maar Jasper ter Weele (normaal altijd een zekerheidje) schoot de bal hoog over de goal. De 2e nederlaag was dus een feit en doordat vv Twenthe 7 wel al zijn wedstrijden bleef winnen waren ze ons ondertussen in verliespunten genaderd op 1 punt.

Een week later uit tegen Rood Zwart 6 moest er dus gewonnen worden. We begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd maar nadat Rutger Spies ons op een 0 - 1 voorsprong had gezet was de spanning uit de lucht en wisten we de wedstrijd met 0 - 4 te winnen. Ondertussen moest vv Twenthe 7 al zijn laatste wedstrijd van het seizoen thuis voetballen tegen Bentelo 4 en doordat hun ook wisten te winnen (5 - 0) zou alles aankomen op onze laatste wedstrijd thuis tegen TVO 4. Alleen een overwinning zou genoeg wezen voor het kampioenschap, bij eventueel gelijk spel of een nederlaag was vv Twenthe 7 kampioen.

We begonnen erg nerveus aan de wedstrijd en voordat we het wisten stond TVO 4 met 0 - 1 voor, uiteraard toegejuicht door de mannen van vv Twenthe 7. Gelukkig wisten we voor rust nog de stand om te draaien in een 2 - 1 voorsprong. Direct na rust kwamen we snel op 3 - 1 en liepen we uit naar een 5 - 1 voorsprong en toen werd het tijd om de platte wagen alvast op te halen. Alleen gaf TVO 4 zich nog niet gewonnen en dankzij geblunder bij ons achterin stond het zowaar nog 5 - 3, daar bleef het gelukkig bij en het kampioenschap was een feit.

Ik wil iedereen van vv Twenthe 8 (Bjorn Huistede, Fabian Plat, Jasper ter Weele, Jeroen Ebeltjes, Joran Altena, Karel van Welbergen, Mark Morsink, Martijn van Coeverden, Michiel Reef, Paul Hoek, Ralf Rosink, Ronald Morsink, Ruben Peters, Rutger Spies, Tim Roetgerink, Tom Heijmer en Willem Overbeek) en natuurlijk de gast spelers (Coen Busch, Jeffrey Asbroek, Wayne Marshall, Ivo Busch, John Westerik, Niek Hulshof, Mark Wessels, Tim Morsink, Guus Alink, Jasper Nijkamp, Jeroen Berkers en Jelle Linthorst) bedanken voor een heel mooi seizoen, en wens jullie en de nieuwe leider Martijn van Coeverden volgend jaar in de 6e klasse veel succes.