Twenthe JO19-1 bekert verder

Het kan niet elke week mooi en goed zijn, ook daar zijn we zaterdagmiddag achtergekomen. Met hangen en wurgen hebben de tricolores de volgende bekerronde van de knock-out fase behaald.

Een mindere wedstrijd aan onze kant werd gecompenseerd met hard werken en strijden met elkaar. Rood-Zwart JO19-1 kwam naar ons toe om niet dik te verliezen. Ze speelden heel compact en gokten op een snelle uitbraak bij de omschakeling. Twenthe had daar zeker moeite mee, omdat er in balbezit zeer weinig beweging zonder bal was, zodat we moeite hadden om de voorhoede te bereiken. Deze hadden op hun plaats weer moeite om te baas te worden over de bal. In de eerste helft werd er ook niet gescoord en kon je de kansjes op één hand tellen.

Na rust zag je wel een ander Twenthe, met meer beleving en meer beweging zonder bal. Uit een corner kopte Mart na zo`n vijf minuten spelen de 1-0 binnen. Je zag meteen een stuk opluchting in het veld, en ook zeker op de bank bij de begeleiding.

Niet veel later was het Job die weer attent reageerde op een schot die de keeper los liet, en zo z’n negende doelpunt van het seizoen kon maken. Rood-Zwart maakte tien minuten voor het einde de 2-1, dit kwam doordat wij zelf in de aanval waren en veel mensen voor de bal hadden. De laatste paar minuten wat het nog aardig billenknijpen voor de boys. Rood-Zwart speelde alles of niets, maar uiteindelijk kregen zij niets!

Een moeizame 2-1 overwinning van de boys! Volgende week spelen we weer voor de competitie uit om 11.00 uur bij ON in Almelo.

Bericht geplaatst op maandag 21 oktober 2019 om 15:52u21-10-2019 @ 15:52u | Link