Twenthe II grijpt zege na knotsgekke slotfase

Twenthe II gaat na dit weekend alleen aan kop in de tweede periode. De ploeg van trainer Peter Horselenberg won voor de tweede keer in successie en wist wederom drie keer te scoren. Zondag werd Doetinchem II ternauwernood aan de kant gezet, 3-2. Na een zenuwslopende slotfase werd het duel uiteindelijk pas in blessuretijd beslist in het voordeel van de thuisploeg.

In extremis kende de grillige tweestrijd een bizar script. Zo kwamen de bezoekers met een man minder binnen een tijdsbestek van drie minuten terug tot 2-2. De gelijkmaker druiste tegen alle logica in, maar de fraaie kopbal in de slotminuut dompelde Twenthe II wél in rouw. De ploeg van trainer Peter Horselenberg liep achteruit tegen de geplaagde bezoekers, die met een man minder uit het niets terugkwamen. In blessuretijd reageerde aanvoerder Tijmen van Wissing echter attent op een gekraakt schot van Kevin van der Burg, waardoor de gastheer alsnog de overwinning wist te grijpen. De ontlading bij de thuisploeg onderstreepte de blijdschap bij Twenthe, dat een geslaagde Houdini-act opvoerde in blessuretijd en uiteindelijk voorkwam dat het dure punten liet liggen.

Lange tijd leek het weinig sprankelende duel namelijk af te stevenen op een 2-0 zege voor de thuisploeg. Twenthe, speelde in het eerste bedrijf niet groots, maar kwam wel op een ruime marge. Wessel Schreijer brak de ban. De aanvaller maakte met zijn rechterbeen zijn eerste doelpunt van het seizoen. Een paar minuten later schoot Tijmen van Wissing de thuisploeg naar 2-0. Hij wist de bal te onderscheppen en op sluwe wijze het net te vinden met een poging van twintig meter. Verder creëerde Twenthe, buiten een vrije schouderkans van Dennis ter Haar, niet veel in het eerste bedrijf. De bezoekers hadden daarentegen wel degelijk meerdere mogelijkheden om een treffer te produceren, maar doelman Nick Koebrugge ontpopte zich tot de uitblinker aan Tricolores-zijde met enkele fraaie reddingen.

In het tweede bedrijf hield Twenthe ogenschijnlijk gemakkelijk stand. Waar de aanvalslinie slordig omging met de geboden kansen, werd de defensie –geplaagd door veel geblesseerden- toch nog gekraakt. De 2-1 leek aanvankelijk het laatste wapenfeit van het duel, maar het venijn van het duel der middenmoters zat duidelijk in het puntje van de staart. Met een knappe treffer leek Doetinchem nog een puntje weg te snoepen uit Goor, maar met een allerlaatste krachtsinspanning van de thuisploeg kreeg het duel nog een fraaie wending én een passend slot. Met de overwinning tankt Twenthe vertrouwen voor de derby tegen GFC. Het duel met de Oudste Goorsche staat volgende week op de rol op Sportpark Heeckeren.

Opstelling Twenthe: Nick Koebrugge, Remco Kingma, Erwin Morsink, Bjorn Huistede, Niek Semmekrot (Guus Lummen), Sem Spoelder, Dennis ter Haar (Cem Canan), Kevin van der Burg, Wouter Leussink, Tijmen van Wissing en Wessel Schreijer (Sven Roetgerink).

Bericht geplaatst op zondag 23 november 2014 om 22:50u23-11-2014 @ 22:50u | Link