Twenthe C2 walst over concurrent

Zaterdag 31 oktober stond voor Twenthe C2 de topper tegen Wilheminaschool C2 op het programma. Wilhelminaschool stond twee speelrondes geleden nog samen boven aan met Hector C1 en Twenthe C2. Voor aanvang van deze topper stond Twenthe drie punten voor op de nummer drie uit Hengelo.

Na een goede warming up werden in de kleedkamer de laatste puntjes besproken. De spelers hadden de focus volledig op de wedstrijd. Om 12:45 floot scheidsrechter Kemper voor de eerste keer op deze heerlijke zonnige middag. Twenthe begon direct fel en goed aan wedstrijd. Dit leverde binnen twee minuten de eerste kans op voor Yusuf. Zijn inzet ging over het doel van de bezoekers. In de vijfde minuut kreeg Coen Schutte de bal op een presenteer blaadje van Yusuf en wist hiermee de thuisploeg vroeg in de wedstrijd op voorsprong te schieten.

Twenthe zette de tegenstander direct vast op hun eigen helft en bleef druk uitoefenen op het doel van Wilhelminaschool. In de zevende minuut speelde de doelman uit Hengelo zijn linksback te zacht in waardoor Yusuf de bal kon onderscheppen en alleen op de doelman af. Hij bewaarde het overzicht en speelde de bal op aanvoerder Rob Maneschijn die voor het laatste zetje zorgde en zo de 2-0 voorsprong op het scorebord wist te noteren.

De thuisploeg bleef aandringen en kreeg de volgende goede kans. Na een prima opgezette aanval vanuit de verdediging werd Coen de diepte ingestuurd door Thomas Kemper. Coen sneed naar binnen en schoot de bal hard op doel. De keeper was kansloos maar werd te hulp geschoten door de paal waardoor de stand 2-0 bleef. Binnen het eerste kwartier besliste Yusuf Caliskan vroegtijdig deze topper. Uit een klutssituatie voor het doel was Yusuf de speler die de bal het beslissende tikje gaf. Yusuf vierde zijn doelpunt bij de dug-out. Hij toonde onder zijn wedstrijdshirt een Feyenoord shirt.

Dit was een tegenprestatie voor de weddenschap met zijn trainer na de verloren wedstrijd van zijn clubje Ajax tegen de club van zijn trainer. Wanneer Yusuf een doelpunt zou maken, mocht hij het Feyenoord shirt uit doen. Na donderdag getraind te hebben in een Feyenoord shirt en vrijdag met trots naar school gedragen te hebben was het doelpunt een bevrijding voor Yusuf. (Alhoewel hij was goed in vorm, dus wellicht vaker een Feyenoord shirt voor hem?) Yusuf toonde hiermee wel aan een jongen van zijn woorden te zijn en diepe respect voor zijn volhouden!

Twee minuten na de 3-0 was Rob Maneschijn dichtbij zijn tweede doelpunt. Hij wist met een sterke actie drie tegenstanders te passeren op weg naar het doel. Hij bleef fysiek sterk overeind duel met een tegenstander die twee koppen groter was en wist tot een schot te komen. Zijn poging met ternauwernood met de voeten gered door de doelman uit Hengelo. Thomas Kemper was in de 25e minuut dichtbij met een poging vanaf 20 meter maar zag zijn inzet op de paal eindigen. Helaas moest de prima spelende Robin Scheperman zich noodgedwongen laten vervangen door Stijn van Straaten door een knieblessure. In de 28e minuut was het wel raak! Yusuf kwam na een sterke individuele actie vanaf rechts naar binnen en kreeg alle tijd om verwoestend uit te halen. Hij schoot de bal hoog en hard over de doelman in de verre hoek binnen. 4-0! Twenthe wist kort voor de rust nog één keer tot scoren te komen. Yusuf werd door Rob met een splijtende pass de diepte in gestuurd en kon alleen op de keeper af. Er was geen tegenstander meer te bekennen die de achtervolging in zette en zo kon Yusuf beheerst de 5-0 en zijn derde doelpunt van de wedstrijd maken.

In de rust werd de eerste helft doorbesproken die uitstekend verlopen was. De tweede helft haalden de bezoekers hun grote jongens van het middenveld terug naar de verdediging om onze aanvallen proberen tegen te houden. Een minuut na de rust was Rob dichtbij een doelpunt. Na een mooie aanval schoot hij vanuit een lastige hoek de bal knap op doel maar zag deze net over de lat gaan.

In de 38e minuut was er misschien wel één van de mooiste aanval van deze middag. Een hoge bal werd op de 16 meter door Twan Gelen goed doorgekopt op Yusuf, laatst genoemde legde de bal goed neer voor de inkomende Julian ten Have. Hij schoot de bal met links net te zacht op doel om de doelman te kunnen verschalken. Een minuut later was Twan Gelen zelf dichtbij een doelpunt. Hij wist zijn directe tegenstander goed te passeren maar kreeg weinig tijd om te schieten waardoor zijn inzet op het laatste moment geblokt werd door een verdediger. De druk van de thuisploeg bleef net zoals in de eerste helft erg hoog. Rob zette een aanval op en wist in de combinatie met Yusuf zelf de bal in de 16 meter mee te nemen naar binnen. Hij zag Twan helemaal vrij staan voor het doel en gaf de bal breed. Twan kon deze bal twee meter voor het doel rustig binnen tikken. Met nog 28 minuten op de klok werd het 6-0!! Coen Schutte draaide zijn tegenstander helemaal dol in het laatste kwartier. Dit leverde een aantal leuke momenten op. Eerst liep Coen vier rondjes om zijn tegenstander om vervolgens diep gestuurd te worden en de bal goed hard voor het doel gooide waar een tegenstander de bal verwerkte tot corner voor dat Twan gevaarlijk kon worden.

De frustratie liep af en toe wat hoog op bij de bezoekers. Het werd op sommige momenten meer een rugby/judo wedstrijd. Twenthe C2 was op alle fronten heer en meester op het eigen sportpark! De bezoekers zijn geen moment gevaarlijk geweest voor het doel van Mart van het Bolscher. Om maar een aantal voorbeelden te noemen: Pepijn Roering had zijn tegenstander volledig in de zak. Yusuf stuurde zijn tegenstander regelmatig het bos in. Coen draaide zijn tegenstander de tweede helft letterlijk duizelig. Rob was de dirigent op het middenveld. Julian ten Have had zijn dubbele batterij aangesloten en bleef maar gaan en werkte hard voor het team. En ga zo maar door!

Een topper op papier hoeft niet altijd een topper te zijn. De jongens van C2 lieten zien over een gezonde strijdlust en goede inzet te beschikken en ook deze wedstrijd dik verdiend met 6-0 te winnen! De uitslag was zeker niet geflatteerd gezien de kansen verhoudingen. Twenthe kon 13 kansen noteren tegen over 0 voor de bezoekers. Bij Twenthe C2 overheerst een sterk teamgevoel en de jongens vechten voor elkaar voor elke meter. Alle spelers verdienen een groot compliment voor hun inzet! De koppositie is ‘even’ voor ons alleen omdat Hector niet gespeeld heeft dit weekend.

Bericht geplaatst op maandag 2 november 2015 om 06:31u02-11-2015 @ 06:31u | Link