Twenthe verliest na penalty`s

Het eerste elftal heeft donderdagavond haar bekerwedstrijd niet weten te winnen. Twenthe hield RKZVC knap op een gelijkspel na 90 minuten. Uiteindelijk moest de ploeg van Mensink het afleggen in de penaltyserie:  3-4.

Twenthe koos voor een behoudende tactiek tegen RKZVC. Tevens was er speelgelegenheid voor keeper Bas Zweers, die overtuigend en zelfverzekerd het doel verdedigde. Ook Lars Willemsen, Robin Gerritsen en Dennis ter Haar behoorden tot de basiself. Voor Ter Haar was dit slechts van korte duur doordat hij uitviel in de 20e minuut met een hakblessure. Hij werd vervangen door Jasper Groothuis.

Het spel werd gemaakt door de ploeg uit Zieuwent, actief in de tweede klasse. De kwalitatief betere spelers verlegden het spel gemakkelijk maar, konden niet door het defensieve blok van Twenthe komen en wisten geen uitgespeelde kans te creëren in de eerste helft. Het woord was aan Twenthe in de counter, maar de kansen werden niet benut.

In het begin van de tweede helft werd Willemsen vervangen door Asbroek. Koud in het veld zette Asbroek een rush in via de linkerkant en wist de bal knap achter de doelman te schuiven. Hiermee bracht Asbroek zijn team op een knappe 1-0 voorsprong in de 65e minuut.

Twenthe zakte verder in waardoor RKZVC de bal vaker kon voorzetten. Het werd af en toe gevaarlijk maar de defensie van Twenthe wist de bal steeds weg te werken. Toch wist  RKZVC de defensie van Twenthe eenmaal te verschalken in de slotfase, en schoot zo de 1-1 binnen.

Na 90 minuten gespeeld te hebben en een gelijke stand op de teller, werd er verlengd met penalty`s. Er werd drie kaar knap binnengeschoten door Morsink, Hevink en Nijland. Helaas mistte Asbroek en Vrielink de scherpte in de penaltyreeks, waardoor de ploeg uit Zieuwent als winnaars van het veld afstapten.

De eerst volgende wedstrijd van de eerste selectie is op 30 oktober, uit tegen Columbia.

Bericht geplaatst op vrijdag 21 oktober 2016 om 18:19u21-10-2016 @ 18:19u | Link