Twenthe C1 grijpt titel en promoveert naar de hoofdklasse

Twenthe C1 moest zaterdag op bezoek bij UD Weerselo, de nummer drie van de ranglijst, minimaal gelijkspelen om het kampioenschap in 1e Klasse Promotiepoule binnen te halen.

Twenthe kwam onder aanmoediging van veel supporters het veld op om 12:30. Binnen vijf minuten was de eerste grote kans voor Twenthe. De inzet werd goed gekeerd door de doelman uit Weerselo. De spanning was voelbaar rondom het hoofdveld. Vijf minuten voor rust wist aanvoerder Mart Lammertink de bal geweldig in de kruising te koppen uit een corner. De ontlading bij Twenthe, zowel in als rondom het veld, was groot! Met deze voorsprong werd de rust opgezocht.

Twenthe C1 wist onder tropische omstandigheden de 1-0 voorsprong in de tweede helft vast te houden. UD Weerselo werd niet gevaarlijk waardoor na zeventig minuten voetbal het kampioenschap binnen was in de 1e klasse (promotiepoule). De ouders onthaalden het team als helden, met fakkels, champagne en bloemen!

Het was nog lang onrustig in Weerselo en later ook bij de Twenthe kantine. Volgende week zondag zal Twenthe C1 op de platte wagen door Goor gaan!

Meer foto`s zijn via deze link te bekijken.

Bericht geplaatst op maandag 28 mei 2018 om 15:10u28-05-2018 @ 15:10u | Link