Twenthe 2 met ruime cijfers langs Dinxperlo

Het tweede elftal van Twenthe heeft de eerste driepunter van het seizoen binnen. Na twee gelijke spelen en een nederlaag was de equipe van trainer Peter Horselenberg met 5-1 te sterk voor het tweede team van Dinxperlo. Guus Lummen was de grote man aan Goorse zijde met drie treffers. Tijmen van Wissing nam de andere twee doelpunten voor zijn rekening.

Dinxperlo had uit de eerste vier wedstrijden nul punten vergaard en dus kreeg Twenthe de opdracht om vanaf het begin vol druk te zetten op de opponent uit de Achterhoek. De thuisploeg werd al snel beloond. Binnen twee minuten stond de 1-0 op het scorebord. De doelman van Dinxperlo speelde de bal zomaar in de voeten van Guus Lummen, die wel raad wist met het cadeautje. Twenthe nam geen gas terug en ging meteen op zoek naar meer. Al snel werd het 2-0 voor de Tricolores. Guus Lummen, die in de beginfase ook nog een goede kans om zeep hielp, kopte een voorzet van Thijs Schreijer knap binnen. Na ruim een kwartier spelen lag de derde Goorse treffer al in het net. Na hands van een Dinxperlo-verdediger in het strafschopgebied mocht Tijmen van Wissing aanleggen vanaf elf meter. De aanvoerder faalde niet en tekende voor de 3-0.

Dinxperlo was duidelijk van slag na de zwakke beginfase en moest na een half uur spelen ook met een man minder verder. De aanvoerder van de bezoekers werd met en rode kaart van het veld gestuurd na een grove charge op Wouter Leusink, die op zijn nieuwe blauwe voetbalschoenen het leven van de Dinxperlo-verdedigers zuur maakte. Ondanks de overtalsituatie wist Twenthe niet meer te scoren in de eerste helft.

Na rust probeerde Twenthe het tempo weer op te voeren, maar de thuisploeg was slordig in de passing. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg Twenthe weer meer grip op het duel en werd het ook 4-0. Guus Lummen was dicht bij zijn hattrick, maar zijn poging kon gekeerd worden door de doelman van Dinxperlo. Tijmen van Wissing was echter attent bij de rebound en kopte de vierde Goorse treffer binnen. Twenthe gaf weinig weg tegen tien man van Dinxperlo, maar de bezoekers kwamen toch tot scoorde. Doelman Nick Koebrugge, die zich voetballend liet gelden, maaide over een bal, waarna Dinxperlo de 4-1 kon maken. Twenthe was niet van slag en behield het overwicht. De thuisploeg kreeg mogelijkheden om de score uit te breiden, maar wist lange tijd niet te scoren. Vlak voor tijd werd het alsnog 5-1. Na een fraaie steekpass van Wessel Schreijer, tekende Guus Lummen voor zijn derde treffer. Volgende week gaat Twenthe op bezoek bij WVV’34.

Opstelling: Nick Koebrugge; Thijs Schreijer, Nino Spoelder, Mart Broekkamp (Bjorn Huistede), Niek Semmekrot; Cem Canan (Kevin van den Burg), Dennis ter Haar, Remco Kingma (Wessel Schreijer); Wouter Leusink, Tijmen van Wissing (Dennis Zuidersma) en Guus Lummen.

Bericht geplaatst op maandag 29 september 2014 om 22:06u29-09-2014 @ 22:06u | Link