vv Twenthe

Hoofdsponsor: Tricolores Support Groep

Wij zijn de tricolores gehuld in 't rood-wit-blauw...

Nieuws

Twenthe wint in eerste ronde nacompetitie

Twenthe wint in eerste ronde nacompetitie

Twenthe heeft de eerste van drie rondes in de nacompetitie overleefd. In de thuiswedstrijd tegen FC `t Centrum werd met 2-0 gewonnen.

In een openingsfase zonder veel kansen was de eerste grote kans van de wedstrijd meteen raak. Een uitstekende hoge bal van Stef Eland werd in de 12e minuut tot doelpunt gepromoveerd door Jikke Horselenberg. Hij liet de bal één keer stuiteren en tikte de bal met een prachtige boog over de doelman van `t Centrum. Een mooi moment voor de nog voor JO19-1 speelgerechtigde speler, die hiermee zijn eerste treffer in ons vlaggenschip aantekende.

Na de goal was het Twenthe dat veelvuldig de bal had. Die werd echter ook aan de ploeg van Mark Bolink gegund, want `t Centrum aaste op een foutje. In minuut 18 kwam dat foutje er en werd het onmiddellijk gevaarlijk. Door een foute inspeelpass van Bas Zweers kon de uitploeg alleen op de doelman af, maar Bas herstelde zijn fout uitstekend door reddend op te treden. Twenthe werd daarna weer beter en scoorde twee maal, maar werd beide keren terecht afgevlagd door de neutrale grensrechters. In het laatste kwartier voor rust gebeurde vervolgens niet veel meer en dus was 1-0 de ruststand.

In de tweede helft was het de uitploeg die goed uit de startblokken kwam. Via een gevaarlijk schot waren ze dichtbij de gelijkmaker. Ook Twenthe was vervolgens dichtbij een doelpunt. Stijn Jeurlink legde goed terug op Jikke Horselenberg, maar zijn schot verdween net te langzaam richting de hoek. Na 65 minuten werd het 2-0 voor de Tricolores. Een uitstekende lange bal van de ingevallen Jelmer Plegt werd in eerste instantie slecht aangenomen door Mark Nijland. Hij was echter sterk genoeg om de bal bij zich te houden en legde terug op Stijn Jeurlink. Hij schoot vervolgens via de keeper raak voor de tweede Goorse treffer van de middag. Vlak voor de drinkpauze leek `t Centrum de aansluitingstreffer binnen te tikken, maar ook zij werden terecht teruggevlagd voor buitenspel.

Na de drinkpauze was het Twenthe dat opnieuw een grote kans kreeg. Mark Nijland gaf goed mee aan Fabian Overklift, die de bal hoog voorgaf op de vrijstaande Stijn Jeurlink. Die volleyde de lastige bal echter over. Tien minuten voor tijd moest `t Centrum door met tien man, toen hun nummer acht een tweede gele kraart kreeg. Stijn Jeurlink miste vijf minuten voor tijd opnieuw een reuzenkans, nadat `t Centrum geen zin meer had om te blijven omschakelen. Dat kon echter geen kwaad, want in het restant van het duel werd niet meer gescoord.

Twenthe komt in de tweede ronde van de nacompetitie in actie tegen Erix. Uit in Lievelde wordt volgende week om 14:00 afgetrapt.

Opstelling: Bas Zweers, Fabian Overklift, Jelle Horselenberg, Milan Elfers, Daan de Lat (46` Jelmer Plegt); Sem Spoelder, Stef Eland; Stijn Jeurlink, Jikke Horselenberg (78` Stijn van Straaten), Jeffrey Asbroek (78` Mart Lammertink); Mark Nijland (`90 Wouter Leusink).

Bericht geplaatst op zondag 4 juni 2023 om 15:55u04-06-2023 @ 15:55u | Link

Eerste toernooidag zit erop in Vierlingsbeek

Eerste toernooidag zit erop in Vierlingsbeek

De eerste dag van het internationale toernooi van de JO13-1 en 15-1 zit erop. Beide teams hebben goed gepresteerd en zijn als derde geëindigd in hun poule. Ze zijn dus door naar de volgende poule fase op zondag. Een gezellige sportieve dag werd afgesloten met een BBQ mede mogelijk gemaakt door slagerij Kemna!

Bericht geplaatst op zondag 4 juni 2023 om 08:40u04-06-2023 @ 08:40u | Link

De laatste schijnbeweging van iconische Stephan Mellegers

De laatste schijnbeweging van iconische Stephan Mellegers

Hij was er in de laatste jaren vaker niet dan wel. Altijd die hardnekkige blessures bij de man van glas. En dus leek het afscheid van Stephan Mellegers maandag ook in het water te vallen. Maar de routinier maakte in de laatste wedstrijd van het tweede team alsnog minuten voor het elftal van Peter Horselenberg. Een welverdiend adieu voor een man die ruim twintig jaar kleur gaf aan de selectie van de Tricolores. Eerst als rappe en onnavolgbare  linksbuiten in het eerste, later als veelzijdig speler van het tweede team. Uiteindelijk stond hij mede aan basis van meerdere promoties en titels. Naast zijn flitsende acties heeft hij Sportpark Piepwillem ook verrijkt met een onovertroffen vocabulaire. Naast Stephan nam ook Daan Megens afscheid. Hij gaat naar sv Hector.

Bericht geplaatst op donderdag 1 juni 2023 om 22:30u01-06-2023 @ 22:30u | Link

Bekhuis zwaait af als keeperstrainer, opvolgers bekend

Bekhuis zwaait af als keeperstrainer, opvolgers bekend

Na 5 jaar als keeperstrainer stopt Wouter Bekhuis volgend jaar in deze rol. Twenthe wil hem ook via deze weg ontzettend bedanken voor de rol die hij de afgelopen jaren heeft gespeeld in ons keepersgilde. Gelukkig is er ook goed nieuws, want Wouter blijft wel als trainer verbonden aan de club. Hij neemt volgend jaar als veldtrainer de JO13-1 onder zijn hoede!

Er is bovendien nog meer goed nieuws, want ook de opvolgers van Wouter zijn al bekend. Richard Mombarg gaat de JO13 tot en met de JO17 van keeperstraining voorzien. Hij heeft dit seizoen al een aantal keer meegedraaid en pakt volgend jaar dus de oudere jeugd op. Joost Morsink neemt de jongere keepers voor zijn rekening, terwijl Mark Escher de selectiekeepers blijft trainen.

Bericht geplaatst op donderdag 1 juni 2023 om 09:02u01-06-2023 @ 09:02u | Link

AFLEVERING 7 | Spook van `t Piepwilmke

AFLEVERING 7 | Spook van `t Piepwilmke

Een nieuwe aflevering van het Spook van `t Piepwilmke. Twenthe 5 speelt een uitwedstrijd tegen BSC Unisson, maar door de resultaten is de titel uit zicht geraakt. Er wordt dus nog iets minder rekening gehouden met de vroege zondagmorgen dan normaal en dat zorgt voor enkele flinke katers. Volgende week alweer de laatste aflevering van dit seizoen. Of er volgend seizoen een nieuwe reeks komt, houden we nog even spannend!

Bericht geplaatst op woensdag 31 mei 2023 om 17:00u31-05-2023 @ 17:00u | Link

10 juni Twenthe familiedag!

Het belooft een grandioze dag te worden. Op zaterdag 10 juni organiseren we een heuse Twenthe Familiedag. Voor kinderen en ouders. Niet alleen alle leden, maar ook de familie is hierbij van harte uitgenodigd! Er wordt volop gevoetbald en StreetSkills is aanwezig om  alle kinderen van de gaafste trucjes te voorzien.

Aanmelden kan door onderstaande QR-code te scannen of HIER te klikken en vervolgens je gegevens in te vullen. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Ank Temmink (0622017532) of Marja Westerik (06-51826542). 

Bericht geplaatst op dinsdag 30 mei 2023 om 09:33u30-05-2023 @ 09:33u | Link

Winst voor JO19-1 in Daarle na spannend slotstuk

Winst voor JO19-1 in Daarle na spannend slotstuk

Beginnend aan de laatste wedstrijd van het seizoen, starten we met een minuut stilte als eerbetoon naar de pas overleden vrijwilliger van SP Daarle. Deze wedstrijd is overigens ook de laatste wedstrijd van Pim Hofmeijer, die volgende seizoen vertrekt naar de senioren van SV Hector. In de 18e minuut kopt Joren van Sermond de 0-1 tegen de touwen na een goeie actie en voorzet van Senne Botterhuis. Vervolgens kopt Benjamin Wolf in de 33e minuut de bal voor de goal, waarna Joren van zijn tweede goal maakt. Even later schiet een speler van Daarle van buiten de 16 meter de bal. Keeper Stan Hollegien zat er nog aan, maar de bal verdween in het net. Het staat 1-2. Na een mooi samenspel van Benjamin en Joren verwerkt Benjamin de 1-3 tot goal. Dat was ook de ruststand.

In de 72e minuut krijgt SP Daarle na een discutabele beslissing van een niet al te beste scheidsrechter een penalty. De speler van Daarle schiet hem strak in de onderhoek, maar Stan weet de bal uit de goal te houden. In de 85e minuut maakt Daarle vanuit rommelig spel de 2-3. In de 90e minuut en wordt Pim naar de kant gehaald voor een erehaag. Hij komt volgend jaar uit voor Hector 2. Na een spannende slotfase fluit de scheidsrechter af met een 2-3 eindstand.

Bericht geplaatst op zaterdag 27 mei 2023 om 16:40u27-05-2023 @ 16:40u | Link

Kampioen!

Kampioen!

Twenthe JO15-1 heeft zich gekroond tot kampioen. De balkonridders wisten vandaag te zegevieren over Bentelo. De Tricolores wonnen met 1-0, waardoor het feest in gang kon worden gezet.

Bericht geplaatst op zaterdag 27 mei 2023 om 13:54u27-05-2023 @ 13:54u | Link

Bericht van onze financiële afdeling: twee keer contributie afgeschreven

Bericht van onze financiële afdeling: twee keer contributie afgeschreven

Niet schrikken bij uw bankafschrift. Komende week wordt er namelijk twee keer contributie afgeschreven door vv Twenthe. Het derde kwartaal van de contributie is verkeerd gedraaid en onjuist in de bankomgeving gekomen met als gevolg dat deze niet is geïnd. Het derde en vierde kwartaal worden nu dus in één keer bij alle leden afgeschreven. Excuses voor het ongemak.

Bericht geplaatst op donderdag 25 mei 2023 om 19:31u25-05-2023 @ 19:31u | Link

AFLEVERING 6 | Spook van `t Piepwilmke

AFLEVERING 6 | Spook van `t Piepwilmke

Een nieuwe aflevering van het Spook van `t Piepwilmke. Twenthe 5 speelt een spannende thuiswedstrijd tegen Rood Zwart, geniet van de derde helft en er wordt kennis gemaakt met Pannie.

Bericht geplaatst op woensdag 24 mei 2023 om 17:00u24-05-2023 @ 17:00u | Link