Twenthe nacompetitie in na verlies in Delden

Twenthe is er niet in geslaagd zich direct te handhaven in de 4e klasse. Dankzij een 3-2 nederlaag in Delden moeten de mannen van Mark Bolink zelfs drie rondes overleven.

Twenthe kwam al vroeg op achterstand. Na vier minuten was het slordig in de opbouw en schoot de Deldense aanvaller de bal knap over Bas Zweers het doel in. Na 26 minuten werd het gelijk. Een uitstekende voorzet van Fabian Overklift werd goed gecontroleerd door Mark Nijland. Hij legde rustig terug, waarna Jeffrey Asbroek de bal in de verre hoek schoot. Vlak voor rust was het weer de ploeg uit Delden die op voorsprong kwam. Twenthe werd ver teruggedrukt en een opnieuw ingebrachte bal werd van dichtbij binnengetikt. Dat was ook de ruststand.

In de 55e minuut kwam Twenthe op fantastische wijze naast Delden. Luuk Freriksen opende uitstekend op Stijn Jeurlink, die goed meegaf op Fabian Overklift. Die gaf op zijn beurt strak voor op Mark Nijland die de bal achter zijn standbeen langs het doel in werkte. In een gelijkopgaande wedstrijd bleef het daarna lang 2-2. In de slotfase werd het nog 3-2 voor Delden. Dat betekent dat Twenthe de nacompetitie in moet om degradatie naar de 5e klasse te voorkomen. Wie daarin de tegenstander is, is nog niet bekend.

Bericht geplaatst op zondag 21 mei 2023 om 15:51u21-05-2023 @ 15:51u | Link