Twenthe I afgedroogd in nat Bathmen

Twenthe I is er niet in geslaagd de volgende ronde van de beker te bereiken. In Bathmen moest de ploeg van trainer Mark Bolink zijn meerdere erkennen in ABS.

Het is al vaker aangehaald, maar de start van het eerste was dramatisch. Na twee minuten ontbrak het aan ingrijpen aan Goorse zijde, waarna een van richting veranderd schot binnenviel. Ondanks een goede fase die volgde met enkele kansen, wist Twenthe de gelijkmaker niet te forceren. Na een half uur was het opnieuw raak aan Bathmense zijde. Slap ingrijpen leidde tot een goede voorzet van rechts, waarna de spits de tweede kans van ABS uitstekend afmaakte, 2-0.

Na rust was Twenthe het spoor volledig bijster. Ondanks een enorm veldoverwicht voor ABS was het in de 60e minuut nog wel Jeffrey Asbroek die een enorme kans had op de aansluitingstreffer. Hij miste echter, waarna een minuut later de 3-0 viel. In minuut 64 viel ook gelijk de 4-0, waarna het verzet, voor zover daar nog van gesproken kon worden, definitief gebroken was. In het restant van de wedstrijd mocht het eerste zich gelukkig prijzen dat er nog slechts één doelpunt viel, namelijk de 5-0 in minuut 80.

Volgende week start de competitie uit bij Hoeve Vooruit. Ons vlaggenschip heeft wat goed te maken, gezien de twee nederlagen van vorig seizoen. Als we dan toch positief moeten eindigen: bij een 5-0 stand mocht de uit de jeugd overgekomen Daan Megens in de stromende regen nog zijn debuut maken.

Bericht geplaatst op maandag 19 september 2022 om 07:26u19-09-2022 @ 07:26u | Link