Twenthe speelt gelijk tegen Hoeve Vooruit

Twenthe heeft niet weten te winnen van Hoeve Vooruit. De goede eerste helft werd volledig teniet gedaan door een hele matige tweede.

In de openingsfase was Twenthe duidelijk de betere partij. Met goed voetbal werden een aantal kansen gecreëerd, al deed de grensrechter van Hoeve er alles aan om deze te verhinderen. Het dichtst bij een goal was Stef Eland, die na 23 minuten een vrije trap op de lat schoot. Even later was het wel raak. Een van richting veranderd schot van Jeffrey Asbroek viel binnen, waardoor Twenthe na 25 minuten terecht op voorsprong kwam. Ook na dat doelpunt bleef Twenthe de betere ploeg, maar gescoord werd er niet meer. Beide ploegen gingen dus met een 0-1 ruststand aan de thee.

De start in de tweede helft was moeizaam. Hoeve zette wat meer druk en dat resulteerde al snel in de eerste kans. O19-1 keeper Stan Hollegien, die de zieke Bas Zweers verving, redde uitstekend in een één tegen één situatie. Vlak daarna was Jeffrey Asbroek met een schot dicht bij de 0-2, maar die bal ging net naast.

Waar er in de eerste helft al weinig aan de verbeelding werd overgelaten, werd in de tweede helft duidelijk dat de grensrechter van Hoeve binnenkort geholpen moet worden aan een oogaandoening. Hij zal maandag wakker worden met flinke spierpijn aan zijn rechterarm getuige het vele vlaggen.

Na 70 minuten viel de gelijkmaker letterlijk uit de lucht. Een afgeslagen bal werd goed ingeschoten door de nummer 7 van Hoeve Vooruit, 1-1. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor het eerste met een gelijkspel aan het seizoen begint. Dat was gezien de dramatische tweede helft een terechte uitslag.

Bericht geplaatst op maandag 26 september 2022 om 13:53u26-09-2022 @ 13:53u | Link