Twenthe II wint in Eibergen

Twenthe II heeft met 0-2 gewonnen in en tegen Eibergen II. Daarmee komen de manschappen van Peter Horselenberg op negen punten uit vier wedstrijden.

Met de (naar eigen zeggen) zieke Tijmen van Wissing op de bank, en met versterking van eerste elftal speler Wouter Leusink, begon het tweede uitstekend aan de wedstrijd tegen Eibergen. Ondanks verschillende kansen bleef het lang 0-0. Na een half uur werd de ban gebroken uit een corner. Een uitstekende kopbal van gelegenheidscaptain Mark Nijland werd licht getoucheerd door Remco Kingma, waardoor de keeper op het verkeerde been stond, 0-1. Thomas Kemper en Noah Slag kregen nog twee uitstekende kansen om de score uit te breiden, maar wisten het net niet te vinden. Zo werd de rust bereikt met een meer dan terechte 0-1 stand. Dat was mede te danken aan de (verder uitstekend leidende) scheidsrechter, die een glaszuivere penalty voor de Eibergenaren over het hoofd zag.

De tweede helft was een stuk rommeliger, zonder dat ons tweede elftal kansen weggaf. In de 75e minuut gooide Wouter Leusink het duel in het slot. Na een uitstekende voorzet van Mark Nijland tikte hij prima binnen. In het restant van de wedstrijd gebeurde weinig meer voor beide doelen. Wel verdient de 15-jarige scheidsrechter een groot compliment voor zijn omgang met de haantjes van Twenthe II. Een prima wedstrijd van de jonge leidsman. Dankzij de overwinning staat Twenthe II nu op een tweede plaats in de reserve 2e klasse E.

Bericht geplaatst op maandag 17 oktober 2022 om 08:02u17-10-2022 @ 08:02u | Link