Tweede op vechtlust langs Bentelo

Ons tweede elftal heeft een uitstekende overwinning geboekt op de buren uit Bentelo. Met hard werken en veel passie hielden de mannen van Peter Horselenberg de drie punten in Goor.

Er moest op de vroege ochtend nog naarstig op zoek gegaan worden naar een keeper. Richard Mombarg, die zijn debuut zou maken voor het tweede, kon er vanwege vervelende privé omstandigheden helaas niet bij zijn. Ook via deze weg wensen we hem sterkte. Een, naar later bleek ijzersterke vervanger, werd gevonden in Twenthe 5 keeper Mart van het Bolscher.

Vanaf de eerste minuut gaf Twenthe goed druk op de Bentelose verdediging. Na een kwartier leidde dat tot een terechte voorsprong. Uit een uitstekend aangesneden hoekschop van Bart Bekhuis knikte de vogelvrije Guus Lummen uitstekend binnen. Bij afwezigheid van de van vakantie genietende Mark Nijland pakte Guus de rol als stormram prima op.

Even later kreeg Twenthe weer een corner. De opnieuw goed voorgegeven bal werd verkeerd geraakt door een Bentelo verdediger, waarna Remco Kingma binnen leek te kunnen koppen. Hij faalde echter van dichtbij en kopte over. Een terechte 1-0 voorsprong was dan ook de ruststand.

Na rust golfde het duel op en neer, zonder dat er veel kansen ontstonden. Na 65 minuten zette GuusLummen goed door, maar werd hij onreglementair gestopt in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd onberispelijk binnengeschoten door specialist Nino Spoelder. In het vervolg van de wedstrijd zette Bentelo nog wel even aan, maar tot een aansluitingstreffer kwamen zij niet meer. Zo boekt het tweede een belangrijke driepunter in de jacht op de promotiepoule. Volgende week de laatste wedstrijd voor het tweede, als in Groenlo Grol 3 de tegenstander is.

Bericht geplaatst op zondag 27 november 2022 om 12:36u27-11-2022 @ 12:36u | Link