Scheidsrechter bezorgt Twenthe nederlaag

Twenthe I heeft vanmiddag met 4-2 verloren bij Unisson. Die nederlaag was te wijten aan een dramatisch eerste half uur, maar ook scheidsrechter Oude Wolcherink pakte een negatieve hoofdrol.

Het begin van het duel was dramatisch. Twenthe kwam niet aan het voetballen en de Boekelose tegenstander was gewoonweg feller. Dat leidde na 11 minuten tot de terechte openingstreffer voor Unisson. Een hoge bal viel tussen de verdediging en de uitkomende Mitchell Voortman, waarna een Boekelose aanvaller het leer met een boog over de keeper kopte, 1-0. In het vervolg van de eerste helft bleef het Unisson dat de sterkere ploeg was. Twenthe kwam daarbij een aantal keer goed weg. Vlak voor rust viel uit het niets de 1-1. Een goede dieptebal valt vervelend tussen verdediging en keeper, waarbij laatstgenoemde de bal wegwerkt met zijn bovenbeen. Dat doet hij echter niet voldoende, waarna Luuk Freriksen met een uitstekende boogbal de doelman verschalkt. Zo is de ruststand 1-1 en daar mag Twenthe gezien het spelbeeld niet over klagen.

De tweede helft komt een ander Twenthe uit de kleedkamer. Feller en met meer druk vooruit komt ons vlaggenschip steeds beter in het spel. Na een uur spelen wordt een corner uitstekend voor het doel geslingerd, gaat de Boekelose keeper onder het leer door en maakt Luuk Freriksen een knappe goal, 1-2. Vlak daarna is het weer gelijk. Een vrije trap wordt ingedraaid voor de goal en de aanvoerder van Unisson kan eenvoudig binnenkoppen, 2-2.

Even later volgt een bizar moment. Uit het niets wijst scheidsrechter Oude Wolcherink naar de stip. In een vlaag van verstandsverbijstering maakt hij een beslissing die leidt tot woede aan Goorse kant. Ook de spelers van Unisson kijken verrast naar de leidsman, maar zijn natuurlijk blij met het gegeven cadeautje. De penalty wordt goed binnengeschoten, 3-2. Twenthe probeert het daarna nog wel, maar kan, mede door enkele blessures, geen vuist meer maken. In blessuretijd valt ook nog de 4-2. Een zure nederlaag voor de Tricolores, die voorlopig weer naar onderen moeten kijken in plaats van naar boven. Volgende week wacht het thuisduel met koploper Delden. Er wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Bericht geplaatst op maandag 28 november 2022 om 07:13u28-11-2022 @ 07:13u | Link