Twenthe 2 pakt belangrijk punt bij Grol

Twenthe 2 heeft zich verzekerd van deelname aan de promotiepoule na de winterstop. Met veel passie werd een punt over de streep getrokken tegen Grol 3. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord.

Peter Horselenberg had een gehavende selectie tot zijn beschikking. Zo ontbrak reservekeeper Richard Mombarg wegens priveomstandigen en was ook Daan Megens afwezig. Na het eerste fluitsignaal golfde het spel op en neer. Beide ploegen waren dreigend, maar wisten het doel niet te vinden.

Na 25 minuten was het wel raak. De verdediging van ons tweede elftal vergat in te grijpen, waarna het geproduceerde schotje tot overmaat van ramp ook nog bij keeper Martijn Buschers door zijn benen rolde. Daarmee was de gifbeker echter nog niet leeg voor de lange doelman, waar het drie minuten later ook nog in zijn kuit schoot. Hij kon niet verder en dus moest gelegenheidskeeper Remco Kingma de handschoenen aantrekken. Tot de rust kwam hij niet meer in de problemen en kreeg het tweede zelfs kansen op de gelijkmaker. Bart Bekhuis was nog het dichtstbij, maar hij frommelde de bal tegen de paal.

De tweede helft begon nog vervelend voor het tweede. Guus Lummen raakte geblesseerd en moest het veld verlaten. Dit tot tevredenheid van de (overigens uitstekend leidende) scheidsrechter, die zijn commentaar meer dan zat was. Met meer druk naar voren kwam de bal na 55 minuten uit de kluts voor de voeten van Mark Nijland, die het leer laag de goal in schoot, 1-1. In het restant van het duel werd Twenthe wel achteruit gedrukt, maar gescoord werd er niet meer. Dankzij dit punt wordt het tweede ingedeeld in de promotiepoule, waarbij deelname aan de eerste klasse reserve op het spel staat. Voor de mannen van Peter Horselenberg breekt nu de winterstop aan.

Bericht geplaatst op zondag 4 december 2022 om 14:03u04-12-2022 @ 14:03u | Link