JO19-1 speelt gelijk in nat Colmschate

JO19-1 heeft in het eerste oefenduel na de winterstop gelijkgespeeld tegen Colmschate. Tegen de hoofdklasser werd het 2-2, een stand die bij de rust al bereikt was.

De ploeg van Ronny van Laar ging in de stromende regen voortvarend van start en kwam al na twee minuten op voorsprong. Een goede diepe bal van Rens van Straaten werd door Matteo Weurding laag in de verre hoek binnen geschoten. Na de openingsgoal golfde het spel op en neer, waarbij de duels op het scherpst van de snede gespeeld werden. Na een kwartier spelen maakte de thuisploeg gelijk. Een uitstekende voorzet vanaf rechts werd door de volledig vrijstaande spits hard binnengekopt. Een tik voor onze JO19-1, die vlak hierna ook op achterstand kwam. Een duel aan de zijlijn werd gewonnen door de buitenspeler van Colmschate, die er op snelheid vandoor ging. Hij werd vervolgens op brute wijze gestopt door Pim Hofmeijer, maar omdat dit onreglementair en binnen het strafschopgebied gebeurde, betekende dit een penalty. Die werd feilloos binnengeschoten, 2-1. Vlak voor rust was het opnieuw het duo Rens van Straaten/Matteo Weurding dat voor een Goorse goal zorgde. De doelman kon een kiezelharde vrije trap van Rens niet klem pakken, waarna de attente Matteo van dichtbij binnenkopte.

In de blessuretijd van de eerste helft leek de thuisploeg nog een penalty te krijgen. Rens van Straaten maakte een fantastische sliding op de bal waarmee hij een grote kans verijdelde, maar tot verbazing van iedere aanwezige op het sportpark wees de scheidsrechter naar de stip. Dit leidde tot hevige protesten van de uitploeg, waarna de trainer van Colmschate uiterst sportief was en de scheidsrechter influisterde dat het geen penalty was. De beslissing werd teruggedraaid en dus was de ruststand 2-2. Ook de tweede helft werd er door beide ploegen hard gevochten om iedere bal, maar gebeurde er voor beide doelen niet veel meer.

Volgende week speelt JO19-1 het tweede oefenduel in aanloop naar de competitie, dan is Gorssel JO19-1 de tegenstander. Op `t Piepwillem wordt dan om 14:30 uur afgetrapt.

Bericht geplaatst op maandag 16 januari 2023 om 08:56u16-01-2023 @ 08:56u | Link