vv Twenthe

Hoofdsponsor: Tricolores Support Groep

Wij zijn de tricolores gehuld in 't rood-wit-blauw...

Nieuws

Het Doesgoor kleurt rood

Het Doesgoor kleurt rood

Twenthe heeft in extremis gewonnen van Hector. Een eigen goal bezorgde Twenthe de terechte drie punten. De wedstrijd werd voorafgegaan door veel fakkels en rookbommen van beide supportersschares.

Twenthe begon uitstekend aan het duel. De eerste kans was dan ook meteen een grote. Een afgeslagen hoekschop werd opnieuw ingebracht en doorgekopt door Daan de Lat, naar de volledig vrijstaande Mark Nijland. Met een fantastische redding voorkwam de Hector-doelman een Twenthevoorsprong.
Na 22 minuten het eerste wapenfeit van Hector. Na een goede kapbeweging en dito schot moest Bas Zweers voor het eerst reddend optreden. Diezelfde Bas was na een half uur betrokken bij een ontzettend vervelende botsing. Hij kwam uit en botste met Milan Elfers en Hector-aanvoerder Wesley Zwoferink. Zowel onze doelman als de Hector-aanvaller moesten het veld met een hoofdblessure verlaten.

Dat zorgde ook voor een lange blessuretijd, waarin Twenthe nog even aanzette. Tot twee keer toe was het Mark Nijland die het doel onder vuur nam, maar de doelman van Hector was paraat en voorkwam de openingstreffer voor de uitploeg. Na acht minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor de rust.

Vlak na rust was het opnieuw Twenthe dat het sterkst uit de startblokken kwam. Na een goede actie van Jeffrey Asbroek kopte Mark Nijland van dichtbij met een stuit over. Wat volgde was een lange fase waarin Twenthe duidelijk de overhand had, zonder enorme kansen te creëren. Het dichtstbij was Fabian Overklift die na een lange rush uit kon halen, maar zijn schot geblokt zag worden. Ruim tien minuten voor tijd was het Hector dat uit het niets enorm gevaarlijk was. Een van richting veranderd schot hobbelde net naast.

Zeven minuten voor tijd kreeg Hector een vrije trap op de rand van de zestien. Fenomeen Joeri Wenderman ging achter de bal staan, maar schoot simpel in de muur. In extremis was het toch Twenthe dat de drie punten mee naar huis nam. Na een goede actie van Stijn Jeurlink gaf hij uitstekend voor. Via een wirwar van benen rolde de bal het doel in en dat leidde tot een vreugde explosie van de uitploeg. Belangrijke punten voor ons eerste, dat volgende week tegen Unisson opneemt.

Bericht geplaatst op zondag 16 april 2023 om 16:07u16-04-2023 @ 16:07u | Link