Twenthe na thriller naar finale nacompetitie

Twenthe heeft zich ten koste van Erix geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Daarin wacht BVV Borne als tegenstander.

Op een zonovergoten sportpark Del Akker was het begin rommelig. Beide ploegen hadden moeite met het hobbelige natuurgrasveld. Na tien minuten was de eerste kans voor de thuisploeg en dat was meteen een enorme. De nummer acht van Erix kon van een meter of tien vrij uithalen, maar schoot gelukkig over.

In de 21e minuut was de eerste echte kans voor Twenthe wel raak. Jikke Horselenberg gaf een korte bal mee aan Jeffrey Asbroek, die zich goed vrijkapte en in de korte hoek raak schoot. Na 28 minuten werd de voorsprong zelfs verdubbeld toen een goede voorzet van Jeffrey Asbroek overtuigend in eigen doel werd gekopt door één van de Erix-verdedigers.

Vlak voor rust maakte Erix de aansluitingstreffer. Nadat de eerste vrije trap nog werd weggekopt door Mark Nijland, was niemand bij machte dat ook bij de vrije trap erna te doen. Doelman Bas Zweers verkeek zich op de kopbal en omdat niemand attent genoeg was bij de rebound, werd de bal van dichtbij binnengekopt. 1-2 was ook de ruststand.

Met Stijn van Straaten voor de geblesseerd geraakte Fabian Overklift begon Twenthe aan de tweede helft. Sem Spoelder schoof daarom naar de rechtsbackpositie. Vlak na rust was Erix dicht bij de gelijkmaker. Een afgeslagen bal werd vanaf de zijkant van het strafschopgebied ingeschoten en door Jelmer Plegt van de lijn gehaald. Daar kwam Twenthe enorm goed weg. Ook na dat moment werd Twenthe teruggedrukt en bleef de ploeg van Mark Bolink het lastig houden. Zeker vanuit de counter was Erix gevaarlijk.

Een kwartier voor tijd was het Stijn Jeurlink die een enorme kans kreeg. Vanuit de counter kwam hij alleen voor de keeper, maar vanuit een moeilijke hoek mikte hij naast. Ook Mark Nijland leek een goede kans te krijgen, maar hij tikte de bal net te ver voor zich uit en kwam daardoor te dicht op de keeper. Vijf minuten voor tijd leek Stijn van Straaten het duel in het slot te kunnen gooien. Na een goede actie van Dani Hilhorst moest hij de bal alleen nog langs een verdediger op de doellijn schieten, maar hij wist precies die Erix-speler te raken. In de 88e minuut was het voor Erix wel raak. Een hoge bal werd slecht ingeschat en langs doelman Bas Zweers voorgegeven, waarna deze in het lege doel werd binnengeschoten. 2-2 en dus verlengen.

In de 103e minuut in de verlenging maakte Wouter Leusink de 2-3. Nadat hij zelf diep ging gaf hij goed voor op Stijn Jeurlink. Hij stuitte echter nog op de keeper, waarna de rebound beheerst werd binnengeschoten door Wouter. In de derde minuut van de tweede verlenging werd het 3-3. Nadat er al veel te veel ruimte werd gelaten om een voorzet te geven, volleyde de rechtsbuiten van Erix de bal op goal. Die kwam tegen een uitgestoken arm en dus ging de bal op de stip. De penalty werd onberispelijk in de rechterbovenhoek geschoten. Vier minuten voor tijd werd het toch weer 3-4. Na een goede steekpass van Luuk Freriksen bleef Stijn Jeurlink ijzig kalm. Hij omspeelde de doelman en schoot de bal in het lege doel. Twee minuten later vonden beide aanvallers elkaar weer. Erix kon niet meer omschakelen en Stijn legde vanaf de rechterkant goed terug op Luuk. Die schoot laag binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 3-5.

Volgende week speelt Twenthe op neutraal terrein de finale tegen Borne. Dit duel wordt gespeeld in Bentelo.

Bericht geplaatst op zondag 11 juni 2023 om 16:49u11-06-2023 @ 16:49u | Link