vv Twenthe

Hoofdsponsor: Tricolores Support Groep

Wij zijn de tricolores gehuld in 't rood-wit-blauw...

Nieuws

Asbroek: `Alles aan doen om degradatie te voorkomen`

Asbroek: `Alles aan doen om degradatie te voorkomen`

Dat ons eerste elftal er alles aan moet doen om voor de vierde klasse behouden te blijven, is ook bij aanvoerder Jeffrey Asbroek helder, zo vertelt hij in gesprek met Tubantia.

De belangrijkste oorzaak van het matige seizoen is voor hem duidelijk. "Na de goede eerste weken hebben we volgens mij geen twee duels op rij met dezelfde elf kunnen spelen. Veel jongens waren geblesseerd of door andere redenen niet aanwezig en dat vangen wij lastig op. De verschillen in de competitie zijn niet groot, dus dan krijg je het gelijk lastig".

Toch is hij hoopvol over het restant van het seizoen. "Hopelijk profiteren we ervan dat Delden al kampioen is. De afgelopen twee duels verloren ze. Als we beide duels winnen, denk ik dat we twee plaatsen kunnen opschuiven. Dan is de kans ook groot dat we de periode winnen, maar daar denken we totaal niet aan. We hebben een jonge selectie, die op termijn graag een keer naar de derde klasse wil. Maar momenteel hebben we daar weinig te zoeken. De meeste jongens zijn rond de twintig jaar. Voor de toekomst is dat mooi, maar nu missen we af en toe wat ervaring in het veld."

Degeadatie zou volgens de captain desastreus zijn. "Vooral omdat we het van verzorgd voetbal moeten hebben. Als het spel fysieker wordt, dan krijgen wij het lastig. In de vijfde klasse is het nog moeilijker om voetballend het verschil te maken. En je ziet het aan degradanten Buurse en Rietmolen: direct weer promoveren is heel lastig. We gaan er dan ook alles aan doen om degradatie te voorkomen", besluit hij. 

De foto`s bij dit bericht zijn van Bert Kamp.

Bericht geplaatst op zaterdag 29 april 2023 om 12:55u29-04-2023 @ 12:55u | Link