Twenthe I wint na goede slotfase in Buurse

Ons vlaggenschip heeft vanmiddag met 2-4 gewonnen in en tegen Buurse. Ondanks een kansenregen voor ons 1e elftal werden de punten pas in de slotfase binnengehaald.

Zeker zes grote kansen kreeg de ploeg van Mark Bolink in de eerste helft, maar ze hadden het vizier niet op scherp staan. De enige uitbraak van Buurse was in minuut 45 wel raak. Ruststand dus 1-0.

Vlak na rust was Stijn Jeurlink dicht bij de gelijkmaker, maar hij stuitte uit een corner op de doelman. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. Slap verdedigen leidde tot de 2-0. De ingevallen Koen Morsink kreeg na een uur de volgende uitgelezen mogelijkheid, maar ook hij kreeg de aansluitingstreffer niet op het bord.

Mark Nijland, die door de vele afwezigen weer eens op mocht komen draven, wist in minuut 70 wel de 2-1 op het bord te zetten. Na goed wegdraaien schoot hij de bal langs de ietwat corpulente doelman de verre hoek in. Vijf minuten later gaf Mart Spenkelink een goede voorzet, die door opnieuw Nijland uitstekend werd verlengd, 2-2.

Het beste was er inmiddels vanaf bij de thuisploeg, die conditioneel nog wel wat te winnen heeft. In de 84e minuut was het opnieuw Mart Spenkelink met een goede voorzet. Ditmaal was het Koen Morsink die de bal kon binnentikken, 2-3. Twee minuten later schoot Wouter Leusink goed binnen op aangeven van Stijn Jeurlink, 2-4.

Een terechte overwinning voor de mannen van Mark Bolink, al hadden ze het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken.

Opstelling: Bas; Fabian, Daan, Luuk S (Koen 55`), Mart; Sem (Jelmer 65`), Jelle, Wouter, Stijn, Dani; Mark

Bericht geplaatst op zondag 31 oktober 2021 om 15:17u31-10-2021 @ 15:17u | Link